Wednesday, August 31, 2011

.:Sketsa Raya:.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Hi u alls..

Today is 2 Syawal.. Hari Raya ke-2.. 
tetapi 
raya 2011 xlah semeriah raya 2010 dan yg sebelum2 nya.. 
Honestly i xrasa pun nk raya.. Persiapan pun xplan betul2.. 
tp yg pastinya duit raya, i dah plan awal2 lah.. 
maklumlah raya this year, i tidak lg bergelar student..
anak buah pun 17 orang.. maknenyaaaaa..... banyak la duit raya yg i kena laburkan... hehehe..
xpe, bukan selalu...

2hari sebelum raya, makpak i buat dodol.. tp i xsempat nk tolong kacau.. sebab p giant kat Sunway Carnival dgn my kakak utk beli barang dapur.. Maklumla nk raya ni, banyak la barang dapur yang nak guna.. 
Alkesahnya Hakim, my adik, dpt voucher Giant RM150. So, i membuat kira2 supaya brg2 yg dibeli xlebih dan xkurg dr harga voucher.. Akan tetapi, i fail jugak.. i telah mengadd on beberpa puluh hinggit.. nmpk sgt xpndai budget.. huhu

Then, 1st day raya, i dok umah je.. tggu umah.. jadi org dapur.. ramai yg dtg beraya kat umah.. dari pagi smpailah petg.. Jenuh menghidang makan.. tapi i xkesahpun... da memang tugas tahunan.. hehe.. Raya 2011 ni wat mee kuah, nasi impit dan ketupat serta kueh2 raya..

Pasal baju raya.. inilah 1st time i beli baju raya... dengan harga RM199.. oowh.. baru tahun ni i mampuuuuu beli baju dengan harga itu.. itupun sebabbbb.. i da keje.. kalau idokk... huhu.. tp yg peliknya.. kat org lain i boleh je kasi duit or beli yg mahal2.. tp dgn diri sendiri.. berkira la pulak.. raya ni i kena beli sesuatu as reward to myself. Kerja teruk2, xkan xde ape2 for myself kan??

Haaa.... Next day.... today la... huhu.. my kakak dah balik semula ke Klang, another kakak pun balik raya Kedah pulak.. sorg lg my kakak baru nak balik umah i esok mlm..waa.... rindu2 sama kakak ganu i tu.. rindu dgn anak2 buah i yg i bela tu.. Mama rindu kakak dan adik!!! haa... itula panggilan i dgn mereka ni.. sayaanggg sgt.. xsbr nak peluk2 fatin and rezqa..

dan.... agak boring la arini.. i rindu sama en. cinta.. dah lama xjupe... huhu... nak buat mcm mana, dah kami dok jauh.. nak dtg raya pun mcm xberbaloi je.. yg pastinya.. next week, i nak jupe dia jugakkk... saya rindu sama en. cinta saya..huhu...

org dapurrrrr... kedengaran suara mak i panggil..
oh, ada byk kereta dtg beraya umah i la.. 
oklah, i nak outt lah... 
hehhe.. jupe lg u alls..
salams...


Monday, August 29, 2011

.:Songs:.

I loved all the Songs..

Alby nadak

Aishiteru

Yang Sempurnakanku

Terasa Di Syurga

Cinta Matiku

Penghujung Cintaku


Berdua Bersatu


I Miss U

Marry You


Kejoraku Bersatu... Love this song so much..
Terasa bagaikan mimpi bila si dia menyanyikan lagu ini di depanku... khas buatku.. dari awal.. sampai la habis.. dengan penuh makna yg ikhlas dari hatinya.. terlalu syahdu buatku... dan sangat terharu.. menitis air mataku bila terkenangkannya kembali.. terima kasih en.cinta kerana menemani hatiku kini... Semoga dikau adalah jodoh yang ditakdirkan untukku.. Amin..




.:Ramadhan:.

Hari ini 29Ramadhan.. esok raya.. pejam celik, pejam pejam celik, celik celik celik, dah nk berlalu Ramadhan 2011.. Harap2 kita masih bernyawa untuk menyambut Ramadhan 2012..

Alkisahnya.. 
i nak memohon ampun dan maaf andai ada kesalahan, kesilapan atau kekhilafan yang pernah i buat selama ini.. Harap2 diampunkan yer..

Oleh itu, i nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf, Zahir & Batin..

Tuesday, August 23, 2011

.:Penghujung Cintaku:.

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini telah ada yang miliki..

Tiba diriku di penghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri..

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu di sisimu
Seumur hidupmu..

Aku akan menyayangimu
Ku kan setia kepadamu
Ku kan selalu di sisimu
Seumur hidupmu..







Thursday, July 7, 2011

.:Chenta:.


Ahha... kali ni post i bertitle... "Chenta.. "
Kenapa??, pelik ke tajuk ni?? hehe.. 
Mesti u all nak tau kan ape story disebalik post i kali ni?? hahaha.. 
Ce teka... ce teka... hihi..

Setelah i membuat rumusan dari post Chenta ini.. 
Apa yang dapat i storykan kat u all... adalah.. 
my feelingggggg!!!... pada ketika... dan saat ini..

Oleh itu.., halusinasikanlah jiwa2 anda... 
untuk menghayati lagu ni... 


Dan kesimpulannya... 
paham2 aje la...!!!  hihi..
 I really love my life!!!

Ya Allah, semoga dia adalah jodoh yang ditakdirkan untukku..
Amin.....

Thursday, June 23, 2011

.:Trouble is a friend:.


Trouble is a friend but trouble is a foe..



Sunday, June 19, 2011

.:Previous Life:.

Assalamualaikum dan Selamat Pagi!!! 
wah, mcm nak bg tazkirah jek.. hahha.... Hurm.. ni dia post i utk bulan ini.. berkaitan.... kehidupanku yg lepas. hahaha.. pelik? ade kehidupan yg berbeza ke?? ha.... dan inilah jawapannya....

5bulan yg lepas... humm.. lama woo... i bersenang lenang di rumah.. menjalankan rutin harian sebagai org gaji!! ahhahaa.. istilah ni seswai ngn i.. sbb... itulah kerjaan i tatkala itu... org gaji di rumah sendiri... hahhaa.. mane tak nye.. dr pagi smpai mlm, ade jek kerja.. biasala org pompuan.. kalau yg xde kerja tu.. mmg i tabikkk la.. best gile idopppp... 

Pagi jek, lepas settled solat dan menonton kuliah pagi bersama parent, mula la tugas i.. membuat sarapan.. tgk la menu.. kdg2 nasi goreng, bihun goreng ke.. nasi lemak ke.. ape2 je lah.. lepas tu kutip kain basuh dan sidai.. sambil mengemas rumah, menyapu dan membasuh pinggan.. hahaha... details tu.. 

Next menjelang thgri, operasi memasak lauk2 for lunch.. ha... yg ni mmg tugas i lah.. sambil2 mak monitor, i belajar la resepi lauk pauk mak.. menu tu mcm2 la... ikut permintaan jugak la.. kang masak yg parent i xsuka.. membazir pulak.. so far mmg habis la.. dan yg paling best pasal parent i... ialah.. mereka xpenah kutuk masakan i.. xpenah merungut xsedap... hahaa... bukan nak kate sedap sgt.. cuma kalau terlebih terkurang tu... diperbaiki dgn penuh kata2 hikmah.. contohnya..... bila pak i judged masakan i.. then he said, "u got 4stars for the performance.."  taste n serve style masuk skali la.. "but...... if garam dimasukkan sikit lg.. pak  bg 5bintang.." wieuw... sungguh terharu dengan kritikan yg soft tu... hahaha...

Sebelah petangnye... rutin utk menyediakan kue mue or cucur.. ha..sokmo i wat ialah cucur manis atau istilah kat umah i ni.. 'cucur pening'..... hahahaa... xpening mana pun kalau mkn.. tp manis.. mcm i.. hahhaa..perasan dah ni.. tp mmg nk bancuh tepung tu kena ada cara, kalau x.. cucur akan keras nnt.. tp resepi mak i ni... cucur tu masih lembut walaupun berjam lamanya... ha... rahsia2.. nk tau, mari belajar ngn mak i.. hihi.. so, adik i balik keje, ade la benda nk makan petg..

Malam jek.. sesi lipat kain dan menyediakan dinner.. yg ni senang jek.. lauk tghri dipanaskan.. jimatttt...hehe... sblm tido, i akan iron baju kerja adik i.. esok dia kerja!!.. kakak yg baek katekan... hahahaa...

5bulan wat mende ni.. mmg terrer la.. so, qualification dah ade utk jadi org gaji... hahahaa... Di celahan itu, akak i kat terengganu akan import i utk jadi baby sitter bila die memerlukan.. byk kali gak la i dok nek turun bus p terengganu tu.. umpama membesar di atas bus... hahaha.. kalau p sane, mau sebulan lebih.. especially bila abg ipar i xde masuk operasi..

Oh ye, my abg ipar tu chief inspektor bahagian risik.. mmg bz la ngn operasi.. dan akak i seorang nurse di HSNZ.. shift xtentu.. klau kerja mlm, i la jaga ank dia, wat susu mlm2.. buaikan tido..mandi, makn.. pendek kata sume i wat.. kakak i menyusukan ank die je.. anak buah i tu 2 org, sorg 5taun, sorg xsmpai setaun.. dan yg bestnye... mereka panggil i MAMA... oh, terasa seperti anak sendiri.. mmg i sayang dorang.. syg sgt.. 

Pagi2 i antar ank buah pegi pra sekolah, tghri amek.. sian kakak i keje.. letih.. ngn anak lg.. so ape yg dpt i bantu, i bantu.. Tp bila abg ipar i ada... lg best... MAKAN adalah sesuatu yg wajib dan xpernah i rasa lapar dok sane.. Mmg i stat gemok ni bermula di terengganu.. mcm2 makan abg ipar i servekan.. pendek kata i dibela dgn penuh cukup zat dan vitamin di sana.. ganjaran utk tugas i as baby sitter.. hehhee..

Dan mmg i suka sgt dok ngn kakak i kat terengganu tu.. layanan mmg tiptop!!! walaupun i sbnrnya bukan jenis yg suka dok umah org lama2.. even saudara sendiri.. tp ngn kakak terengganu i ni.. boleh hidup lah!! Sampaikan i rasa.. kalau i masih sebatang kara kat dunia ni nnt.. i nak duduk ngn kakak i tu.. dan kakak i penah kate, dia mau bela i smpai mati kalau i masih xkawen2.. huhuhu... xtau lah apa keistimewaan i ni.. 

Time blaja dulu, kakak i ajak wat praktikal kat terengganu.. sungguh2 dia ajak smpaikan abg ipar i yg carikan company utk i praktikel.. siap provide kereta utk i ulang alik.. minyak xpenah i boh.. duit makan dia bg.. padahal, praktikl tu same mcm keje.. bukan i boleh jaga ank die pun.. tp xtahulah.. die sayang sgt kat i..

Dan yg terbaru.. dia habiskan 1ribu utuk beli kelengkapan i utk masuk kerja.. cuba u all bayangkan.. sape la yg sanggup habiskan duit sbnyk tu.. paling byk pun 300 ke.. tp kakak i sanggup utk i.. terharu sgt.. dan sebak i dgn pengorbanan nya kat i.. katanya die kesian dgn i... i baek.. xmelawan.. bla bla bla.. hahhaa... ni angkat diri sendiri ni..hahaha... jgn pecya sgt la... hahahhaa..

Dan kini.. i xdpt dah jadi baby sitter lg... kerna i sudah ada kerja.. yg penting.. i akan cuba membalas segala jasa2 mereka kepada i.. xtahu lah kenapa i rasa nk luahkan perasaan ni pagi2.. terharu dan bersyukur punyai adik bradik yg menyayangi.. Ok lah, thanks u all sbb sudi baca post i ni.. Nant bila2 i update lg k..

Salams..