Wednesday, August 31, 2011

.:Sketsa Raya:.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Hi u alls..

Today is 2 Syawal.. Hari Raya ke-2.. 
tetapi 
raya 2011 xlah semeriah raya 2010 dan yg sebelum2 nya.. 
Honestly i xrasa pun nk raya.. Persiapan pun xplan betul2.. 
tp yg pastinya duit raya, i dah plan awal2 lah.. 
maklumlah raya this year, i tidak lg bergelar student..
anak buah pun 17 orang.. maknenyaaaaa..... banyak la duit raya yg i kena laburkan... hehehe..
xpe, bukan selalu...

2hari sebelum raya, makpak i buat dodol.. tp i xsempat nk tolong kacau.. sebab p giant kat Sunway Carnival dgn my kakak utk beli barang dapur.. Maklumla nk raya ni, banyak la barang dapur yang nak guna.. 
Alkesahnya Hakim, my adik, dpt voucher Giant RM150. So, i membuat kira2 supaya brg2 yg dibeli xlebih dan xkurg dr harga voucher.. Akan tetapi, i fail jugak.. i telah mengadd on beberpa puluh hinggit.. nmpk sgt xpndai budget.. huhu

Then, 1st day raya, i dok umah je.. tggu umah.. jadi org dapur.. ramai yg dtg beraya kat umah.. dari pagi smpailah petg.. Jenuh menghidang makan.. tapi i xkesahpun... da memang tugas tahunan.. hehe.. Raya 2011 ni wat mee kuah, nasi impit dan ketupat serta kueh2 raya..

Pasal baju raya.. inilah 1st time i beli baju raya... dengan harga RM199.. oowh.. baru tahun ni i mampuuuuu beli baju dengan harga itu.. itupun sebabbbb.. i da keje.. kalau idokk... huhu.. tp yg peliknya.. kat org lain i boleh je kasi duit or beli yg mahal2.. tp dgn diri sendiri.. berkira la pulak.. raya ni i kena beli sesuatu as reward to myself. Kerja teruk2, xkan xde ape2 for myself kan??

Haaa.... Next day.... today la... huhu.. my kakak dah balik semula ke Klang, another kakak pun balik raya Kedah pulak.. sorg lg my kakak baru nak balik umah i esok mlm..waa.... rindu2 sama kakak ganu i tu.. rindu dgn anak2 buah i yg i bela tu.. Mama rindu kakak dan adik!!! haa... itula panggilan i dgn mereka ni.. sayaanggg sgt.. xsbr nak peluk2 fatin and rezqa..

dan.... agak boring la arini.. i rindu sama en. cinta.. dah lama xjupe... huhu... nak buat mcm mana, dah kami dok jauh.. nak dtg raya pun mcm xberbaloi je.. yg pastinya.. next week, i nak jupe dia jugakkk... saya rindu sama en. cinta saya..huhu...

org dapurrrrr... kedengaran suara mak i panggil..
oh, ada byk kereta dtg beraya umah i la.. 
oklah, i nak outt lah... 
hehhe.. jupe lg u alls..
salams...


Monday, August 29, 2011

.:Songs:.

I loved all the Songs..

Alby nadak

Aishiteru

Yang Sempurnakanku

Terasa Di Syurga

Cinta Matiku

Penghujung Cintaku


Berdua Bersatu


I Miss U

Marry You


Kejoraku Bersatu... Love this song so much..
Terasa bagaikan mimpi bila si dia menyanyikan lagu ini di depanku... khas buatku.. dari awal.. sampai la habis.. dengan penuh makna yg ikhlas dari hatinya.. terlalu syahdu buatku... dan sangat terharu.. menitis air mataku bila terkenangkannya kembali.. terima kasih en.cinta kerana menemani hatiku kini... Semoga dikau adalah jodoh yang ditakdirkan untukku.. Amin..




.:Ramadhan:.

Hari ini 29Ramadhan.. esok raya.. pejam celik, pejam pejam celik, celik celik celik, dah nk berlalu Ramadhan 2011.. Harap2 kita masih bernyawa untuk menyambut Ramadhan 2012..

Alkisahnya.. 
i nak memohon ampun dan maaf andai ada kesalahan, kesilapan atau kekhilafan yang pernah i buat selama ini.. Harap2 diampunkan yer..

Oleh itu, i nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf, Zahir & Batin..

Tuesday, August 23, 2011

.:Penghujung Cintaku:.

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini telah ada yang miliki..

Tiba diriku di penghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri..

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu di sisimu
Seumur hidupmu..

Aku akan menyayangimu
Ku kan setia kepadamu
Ku kan selalu di sisimu
Seumur hidupmu..







Thursday, July 7, 2011

.:Chenta:.


Ahha... kali ni post i bertitle... "Chenta.. "
Kenapa??, pelik ke tajuk ni?? hehe.. 
Mesti u all nak tau kan ape story disebalik post i kali ni?? hahaha.. 
Ce teka... ce teka... hihi..

Setelah i membuat rumusan dari post Chenta ini.. 
Apa yang dapat i storykan kat u all... adalah.. 
my feelingggggg!!!... pada ketika... dan saat ini..

Oleh itu.., halusinasikanlah jiwa2 anda... 
untuk menghayati lagu ni... 


Dan kesimpulannya... 
paham2 aje la...!!!  hihi..
 I really love my life!!!

Ya Allah, semoga dia adalah jodoh yang ditakdirkan untukku..
Amin.....

Thursday, June 23, 2011

.:Trouble is a friend:.


Trouble is a friend but trouble is a foe..



Sunday, June 19, 2011

.:Previous Life:.

Assalamualaikum dan Selamat Pagi!!! 
wah, mcm nak bg tazkirah jek.. hahha.... Hurm.. ni dia post i utk bulan ini.. berkaitan.... kehidupanku yg lepas. hahaha.. pelik? ade kehidupan yg berbeza ke?? ha.... dan inilah jawapannya....

5bulan yg lepas... humm.. lama woo... i bersenang lenang di rumah.. menjalankan rutin harian sebagai org gaji!! ahhahaa.. istilah ni seswai ngn i.. sbb... itulah kerjaan i tatkala itu... org gaji di rumah sendiri... hahhaa.. mane tak nye.. dr pagi smpai mlm, ade jek kerja.. biasala org pompuan.. kalau yg xde kerja tu.. mmg i tabikkk la.. best gile idopppp... 

Pagi jek, lepas settled solat dan menonton kuliah pagi bersama parent, mula la tugas i.. membuat sarapan.. tgk la menu.. kdg2 nasi goreng, bihun goreng ke.. nasi lemak ke.. ape2 je lah.. lepas tu kutip kain basuh dan sidai.. sambil mengemas rumah, menyapu dan membasuh pinggan.. hahaha... details tu.. 

Next menjelang thgri, operasi memasak lauk2 for lunch.. ha... yg ni mmg tugas i lah.. sambil2 mak monitor, i belajar la resepi lauk pauk mak.. menu tu mcm2 la... ikut permintaan jugak la.. kang masak yg parent i xsuka.. membazir pulak.. so far mmg habis la.. dan yg paling best pasal parent i... ialah.. mereka xpenah kutuk masakan i.. xpenah merungut xsedap... hahaa... bukan nak kate sedap sgt.. cuma kalau terlebih terkurang tu... diperbaiki dgn penuh kata2 hikmah.. contohnya..... bila pak i judged masakan i.. then he said, "u got 4stars for the performance.."  taste n serve style masuk skali la.. "but...... if garam dimasukkan sikit lg.. pak  bg 5bintang.." wieuw... sungguh terharu dengan kritikan yg soft tu... hahaha...

Sebelah petangnye... rutin utk menyediakan kue mue or cucur.. ha..sokmo i wat ialah cucur manis atau istilah kat umah i ni.. 'cucur pening'..... hahahaa... xpening mana pun kalau mkn.. tp manis.. mcm i.. hahhaa..perasan dah ni.. tp mmg nk bancuh tepung tu kena ada cara, kalau x.. cucur akan keras nnt.. tp resepi mak i ni... cucur tu masih lembut walaupun berjam lamanya... ha... rahsia2.. nk tau, mari belajar ngn mak i.. hihi.. so, adik i balik keje, ade la benda nk makan petg..

Malam jek.. sesi lipat kain dan menyediakan dinner.. yg ni senang jek.. lauk tghri dipanaskan.. jimatttt...hehe... sblm tido, i akan iron baju kerja adik i.. esok dia kerja!!.. kakak yg baek katekan... hahahaa...

5bulan wat mende ni.. mmg terrer la.. so, qualification dah ade utk jadi org gaji... hahahaa... Di celahan itu, akak i kat terengganu akan import i utk jadi baby sitter bila die memerlukan.. byk kali gak la i dok nek turun bus p terengganu tu.. umpama membesar di atas bus... hahaha.. kalau p sane, mau sebulan lebih.. especially bila abg ipar i xde masuk operasi..

Oh ye, my abg ipar tu chief inspektor bahagian risik.. mmg bz la ngn operasi.. dan akak i seorang nurse di HSNZ.. shift xtentu.. klau kerja mlm, i la jaga ank dia, wat susu mlm2.. buaikan tido..mandi, makn.. pendek kata sume i wat.. kakak i menyusukan ank die je.. anak buah i tu 2 org, sorg 5taun, sorg xsmpai setaun.. dan yg bestnye... mereka panggil i MAMA... oh, terasa seperti anak sendiri.. mmg i sayang dorang.. syg sgt.. 

Pagi2 i antar ank buah pegi pra sekolah, tghri amek.. sian kakak i keje.. letih.. ngn anak lg.. so ape yg dpt i bantu, i bantu.. Tp bila abg ipar i ada... lg best... MAKAN adalah sesuatu yg wajib dan xpernah i rasa lapar dok sane.. Mmg i stat gemok ni bermula di terengganu.. mcm2 makan abg ipar i servekan.. pendek kata i dibela dgn penuh cukup zat dan vitamin di sana.. ganjaran utk tugas i as baby sitter.. hehhee..

Dan mmg i suka sgt dok ngn kakak i kat terengganu tu.. layanan mmg tiptop!!! walaupun i sbnrnya bukan jenis yg suka dok umah org lama2.. even saudara sendiri.. tp ngn kakak terengganu i ni.. boleh hidup lah!! Sampaikan i rasa.. kalau i masih sebatang kara kat dunia ni nnt.. i nak duduk ngn kakak i tu.. dan kakak i penah kate, dia mau bela i smpai mati kalau i masih xkawen2.. huhuhu... xtau lah apa keistimewaan i ni.. 

Time blaja dulu, kakak i ajak wat praktikal kat terengganu.. sungguh2 dia ajak smpaikan abg ipar i yg carikan company utk i praktikel.. siap provide kereta utk i ulang alik.. minyak xpenah i boh.. duit makan dia bg.. padahal, praktikl tu same mcm keje.. bukan i boleh jaga ank die pun.. tp xtahulah.. die sayang sgt kat i..

Dan yg terbaru.. dia habiskan 1ribu utuk beli kelengkapan i utk masuk kerja.. cuba u all bayangkan.. sape la yg sanggup habiskan duit sbnyk tu.. paling byk pun 300 ke.. tp kakak i sanggup utk i.. terharu sgt.. dan sebak i dgn pengorbanan nya kat i.. katanya die kesian dgn i... i baek.. xmelawan.. bla bla bla.. hahhaa... ni angkat diri sendiri ni..hahaha... jgn pecya sgt la... hahahhaa..

Dan kini.. i xdpt dah jadi baby sitter lg... kerna i sudah ada kerja.. yg penting.. i akan cuba membalas segala jasa2 mereka kepada i.. xtahu lah kenapa i rasa nk luahkan perasaan ni pagi2.. terharu dan bersyukur punyai adik bradik yg menyayangi.. Ok lah, thanks u all sbb sudi baca post i ni.. Nant bila2 i update lg k..

Salams..


Thursday, May 26, 2011

Anak Buah

Salams u all....
Ha, kali ni i nk post short story pasal anak buah ni.. So, sila baca dengan bersahaja yer.. hehe..

Aha, secara amnye.., anak buah ni kalau di utara di panggil anak menakan.. Begitu juga dgn ayah or mak saudara yg di gelar pak or mak menakan.. 'Kalau tak cari, tak makan'.. Hahaha... Itu adalah istilah yg biasa i dengar kat telinga ni..

Alkisahnya.. 13 Mei lepas.. i baru jek dpt anak buah baru.. Anak abang i.. Baby Gurl.....!!!! Comel.., putih dan gebu.. haha.. Nasib baek ikut kulit umminye.. kalau ikut kulit abg i atau yg seangkatannya.. teh tarik sket la jawabnyer.. hahaa... Apapun.. anugerah Allah.. semua tu xde makne kalau kite xdpt didik anak tu dgn sempurna sesempurna agama kita, agama Islam... Betul kan??

Sehubungan dgn kelahiran anak buah i ni.. menjadikan jumlah anak buah yg i ade ialah......seramai ENAM BELAS org.. Weuw.. ramai kan?? Itu anak buah.. Cucu buah kalu.. i dah ade SORANG!!!.. Gile tua benor i ni.. huhuhu.. Mesti u all dah dpt pick up nape anak buah i ramai kan.. hahhaa... tepat sekali!!! sebab..... i ade adik beradik ramai!!!! hehe.. LAPAN org, yessss...!!!

Then, i ade gmbr sume anak buah i.. So, mari menonton gambar mereka.. Haahahha,.. Kita mulakan dengan... anak abg sulung i..

Emy Noor Erlina

Emy Noor Diana

Zulfah Zahiyah

Mohd Azfar

Then, sibling no 2 i is kakak.. anak-anak nye kat gmbr di bawah..

Mohd Akmal Azali

Amira Farzana

Puteri Azira Syakila

Next.. abg i, sibling no3.. ade 3 org anak juge..

Mohd Razin Haziq

Mohd Aslam Haziq

Nur Aqilah Husna

Lepas itu... sibling no4 pulak kakak i.. yg ni 2 org jek anak..

Mohd Firas Hazim

Nur Sabihah Fatini

Selang 10 tahun gap dari kakak i, mak i beranakkan kakak i sorg lg.. sibling i yg ke5. Juga anak 2 org..

Fatin Zulaikha Syahdina Rezqa

Mohd Rifqi Thaqif Rezqa

Panjang gile nama anak kakak i tu.. Lepas tu sibling ke6, abg i pulak.. 2org anak juge.. hehe

Mohd Fareez Arham

Adrianna Safiyya

Ha.....lepas tu xde lg.. Kena tunggu i ngn adik i kawen plak.. hehe.. yang bestnya bila time raya.. mmg meriah umah i.. Mcm pesta.. Hohohoi... Tapi kalau bukan time raya.. sunyi giler.. i ngn adik i je kat umah ni temankan ayahanda n bonda.. 

So so so so.... abes la suda kisah anak buah i.. nnt i ade cite menarik or pelik, i post lg.. hihi..
Wassalam you all..

Wednesday, April 20, 2011

.::Convocation::.

Wah, lama benor rasenya xmenghadap blog ni... kekok pulak rasenya nk start menaip.. haha.. memg terlalu lama.. adakah sebab i ni bz??..... atau sebab xde news nk update??... atau... hahaa... xtau dah nk piki sebab ape..

hehe... dis time i nk share pasal konvo la plak... jeng jeng jeng... setakat umo 26 ni... dah 3 kali i konvo... yeayyy...!!!  xtahu lah perasaan ni nk gambarkan cmne.. suka pun ade... bosan pun ade.. ewahhhhh... mcm2 feeling yek..

 konvo yg ke3 ni baru jek bulan lepas berlalu.. tp baru arini rase nk updatekan sesuatu pasal konvo... so i nk sharelah cite konvo kali ni.. dari awal smpai abes.. hihi..

bermulalah dari awal i trima surat jemputan konvo.. mmg kalut lah sebab byk mende nk setel.. survey form la, convo fee la, attire form la.. dan lain2 lg.. mula la contact member nk pastikan agar xde mende yg i tercicir nk wat... n yg penting everything kini settled!! hahaha.. 

bila teringat, kelakar jek rasenya i sama2 on9 ngn dakwan nk fill up survey form tu. boleh plak kongsi jawapan sama2.. hahaha.. padahal masing2 nk hantam jawapan pun xpe.. punyala takut missing kat mane2..kelakar2.. 

selesai jek suma.. mula la i aturkan plan utk menapak ke utm.. alangkah bersyukur kepada tuhan kerana i punyai adik beradik yg kaya lg baik..hahaa... kena puji lebeh2 ni..  baru dorg bermurah hati nk nolong lg.. hihi.. masing2 sponsor duit utk perjalanan ke johor.. kakak no1 i kasi duit poket.. kakak no2 luangkan tenaga dan kereta pegi johor.. kakak no3 kasi duit myk.. abg no3 kasi duit tol.. abg no2 pun kasi duit poket.. tp abg no1 i dah xde.. huhu.. apepun..i rasa terharu sgt.. untung punyai adik beradik ramai.. bersusah dahulu bersenang kemudian.. x gitu??

jumaat, 25hb mac kami bertolak seawal 8pagi dari penang terus ke johor..dan tiba di sana at 5pm.. woohuuuu... jauh gile.. kesian abg ipar i drive sorg2.. smpai jek terus menetap di kolej 15.. kolej yg xpenah i masuk selama 5 tahun di sana.. itu kolej lelaki ma.... hahahaa.. punyala penat.. lepas kuar makan malam tu.. terus tidoo...

keesokannya pun tiba.. hari debaran.. i konvo!! bangun 5am siap2 ape.. pakai baju yg i pinjam dr kakak.. purple kalerrrrrr....!!! konvo kali ni xde yg baru2.. sume pinjam kakak.. dari baju... smpai la kasut.. nmpak sgt xde smgt nk konvo kan.. xpelah.. aiman xkesah.. hahaha..... siap jek sarapan ala simple, fmly i pun gerak ke dewan konvo.. lepas daftar, dpt kad naik pentas.. i pun beratur.. time tu la jupe kawan2 lain.. masing2 bergmbr.. peluang yg ada.. xkan lepas begitu sahaja.. bila lg nk boleh jumpa kawan2 lg??? huhuhu...


dengan langkah teratur.. masuk la dewan konvo.. duduk ikut department.. lepas dgr tazkirahhhh... dr pihak utm.. upacara penganugerahan pun tiba.. semangat pulak rasanya nk naek stage.. hihi.. nama dipanggil, i pun berjalan tgh stage amek scroll.. bertambah semangt i ni.. hihi.. perasan dah ni..kuikuikui.. dan inilah gmbr i tgh stage tuh.. hahaha..


sedikit kabur la plak.. huhu..

Lepas abes jek konvo sesi pagi tu.. i pun bergambar dgn family.. so jom layan my pics yg latest ni.. huahuahaaaa...

family yg dtg konvo i ni..

with my sister no 2..

inilah bondaku yg tercinta..

dan ayahanda tersayang..

kenangan akhir utm..

bonda n me..

oh utm.. selamat tinggal..

hohoho...ini jek yg pics yg i rajin nk upload.. ade lg.. tp cukup la kot takat ni jek.. 

penat dah tghri tu.. selesai jek.. trus pegi umah cek kamarul.. lunch kat sane.. bukan main lg sedap makan nasik kat sana.. tambah pulak ngn perut lapa ni.. ape lg.. sodapppp.... fmly i bukan main rabung lg dok sembang2 ngn cek kamarul.. seperti sudah kenal berabad lamanya.. hahhaa.. petang sikit balik semula ke kolej 15 dan menginap satu mlm lg di utm..

malam tu i pegi pesta konvo.. jalan2, borong2 dan makan2.. satu tapak pesta abes i tawaf.. bawak fmly i rasai kehangatan pesta itu.. hahaa.. mmg penat la.. tp best sgt dpt beli mcm2 dgn harga murah2.. especially kain baju..

balik kolej je terus tido.. penat tersangat2.. esok pagi2 terus bertolak balik ke penang.. oh, sedih rasanya meninggalkan utm.. tmpat yg i membesarkan diri utk menimba ilmu.. wah ayat... giler... byk kenangan tercipta di utm.. rindu rindu rindu... terasa seperti mahu kembali ke sana.. tp bila???

sampai sahaja di nilai, seremban.. fmly berhenti utk singgah di nilai 3... wahhh... terpegun i melihat keadaan di sana.. seperti syurga membeli belah.. suka suka suka..!!! tapi tersangat letih untuk tawaf satu kawasan tuh.. cukup la apa yg tersangkut dijari ini.. dah xmampu nk beli lg sbb xde tangn nk sangkut lg brg.. penuhhhhhh.....hohoho.. 

lepas 3jam kat sane.. bertolak balik.. singgah di sabak bernam.. umah kakak no1.. tido semalam kat sana.. dan keesokannya terus balik penang.. akhirnya sampai umah.. letih tak terhingga terasa sampi 2 hari.. xmampu buat apa2 kecuali rehat.. huhuhu... itulah pengalaman travel jauh dr utara smpai selatan.. tersangatlah best...

oleh itu, ini saja kisah yg i nk sharekan bersama.. len kali i update lg okeh... harap sume dpt mengikuti pengembaraan i ni bersama2 melalui cite yg mencabar ini..hahahaha..kelakar lah.. 

jumpa lg yeah... salams..


Saturday, January 22, 2011

.:Kawen:.

Oho.. kawen kawen kawen.. sekali dengar mcm best je the word KAWEN tuh.. banyak kali dengar, dah xde rasa ape2.. itulah hidup.. bila dah melepasi tahap pra matang, no more feel yang gelenyar2 tuh.. ahahaha....eh, ye ke istilah i tuh.. tak kesah lah.. janji u all paham kan??

Tapi memang benar.. ye la.. sebab i dah melaluinya.. l'm getting 26 yrs old this year.. so mestilah banyak pahit manis yang dilalui.. dari umur tidak matang, ke tahap pra matang..dan terus ke level MATANG.. hahaa.. matang ker?? entah lah, kadang2 rasa macm idok jer.. no wonder la i malas nak fikir, or bayang, or sebut hal ni..rupanya udah tua..kuikui.. 

Ha.. sebut pasal kawen.. anak buah i, 2 orang dah kawen.. wow.. yang sulung tu dah ada anak pun.. maknenya.. i dah ada cucu buah.. ahahahahaa.. both of them r younger than me.. ohohoho.. dua2 pompuan. sorang tu 25yrs and sorng lagi 24yrs..and i..26yrs.. ahahaahaa... ade maksud ke yang i state kan my age tu..hahhaaa.. no lah.. xde ape2pun.. juz ingtkan diri i to improve myself to Yang Maha Esa.. 26 sudah umo, but.. how many kebaikan yang i sudah buat atas muka bumi ni?? hurmmm...



Ha, kalau u all nak tengok pics my nieces yang dah kawen tuh.... jom scroll down..

Ni my niece yang sulung- Emy
And yang ni cucu buah i.. hahhaa- Danish

Ini Diana, 2nd niece-baru je kawen Disember 2010..


Wedding Diana..meriah sgt..

Aha..and my wedding???? kuikuikui.. InsyaAllah, ada jodoh, kawen la i nnt.. hehe.. Doa dan tawakal pada Allah.. So, moga pics ni memberi inspirasi kepada u all yang berkapel2 tapi takmo kawen lagi.. jangan lengahkan.. bertambah maksiat yang akan dibuat nant.. ewah.. peringatan buat myself jugakk.. Okeys...sampai di sini ajer yer.. jumpa lagi..salams..

Wednesday, January 19, 2011

.::Lagi2 Makan::.

Hiiiii..... 

Hm..tengok tajuk saja, mesti u all dah tau apa yang bakal i describe in my post kali ni kan.. It's all about MAKAN!!!!  ahaa... sebenarnya i baru saje belek2 gambar memori kat UTM dulu.. Belek dok belek, rupanya baru i pasan, banyak betol gambar i yang berposingkan makannnn sepanjang taun 2010..Dari awal taun smpai hujung taun..makan saja.. hahaha.. Apa lg, terlintas untuk i share koleksi gambar i tu.. Sooooo.... jom kite layan all my pics okep???? tak perlu komen, tengok saja yer.... hihi..

Let's start....

Ini pizza yang paling sedappp.. banyak betol bebola tu.. i likeeee...
With my besfren, Izzati.. miss u a lot, ati..

Haaaa...ni mmg feveret i..spaggetiii...

most of the time i p pizza hut..mest order spaggethi tau..

Nyum2.. khusyuknya i slurrppp spaghetti..


Yang ni KFC pulakkkk..... nyum2..



Kenangan dgn my friends dulu..

Sokmo snake plate..

Tadaaaa... beraksi dgn makanan di Secret Recipe

See.. kat secret recipe pun i order spaghetti..

Kek coklat tu i punya...sedapppp glerrr... u all kena try..

Ewah..posing dgn my feveret kek

Makan lagi.. yeay..

ais kacang nyum2.. sukeeee...
Yang ni pun i suke gilerrr...
Haaaa.... ni iranian food..My friend belanja..
Ha...mest pelik kan tgk menu ni.. daging bakar...

Tapi sedap daging tu.. mmg best lah.. rm7 satu daging tu..

Ni la my friend yang rekemen menu tu.. Orang Iran.. Hensem Kan? hehe


Posing dulu dengan daginggggg bakar..haaha
Hehehe.. xhabis makan..banyak sgt nasi..

ewah, sempat lagi..hahaha


Oleh sebab rasanya sedap.. i rekemen to kawan2 lain.. haha..

Dan i try menu lain pulak.. xmo dah daging pnjang tu.. haha



chicken choppp... Kak fida belanja..tenkiu kapida..
Ni la kak pida..red colour.. miss u kapida..

Makan ramai2..byr pn ramai2.. haha

Wiewww....ni lagi satu peberet i...sateyyyyy!!

Memory dgn kawan2 mkan satey..

Ni pun spaghetti, orang Iran punya resepi..

Huahuahua.. posing no 1..

Umiiiii!!!!..rindu ko suap cucur udang..

Ais kacang besttttt giler..

Nasi briani.. sedappp..

Burger king...kenangan betol..

Mardiah..cantik betoi my fren ni..

With kak fuha.. ikan tiga rasa...nyum2..

McD..prosperity burgur..kuikui..

Dila n KakLin..rindu kamu..

Kak Lin n Mira..

Feberet aku dgn sos yang banyakkk..
Dan.. itulah pics yg sempat i upload.. hurm..hope dgn pics ni.. u all terhibur... huahuaha.. terhibur ke??? but i noe, u all mest lg byk kan gmbr makan mcm i ni.. nnt bolehla upload mcm i.. hurmmm... oklah, see u in my next post.. daaaa....