Wednesday, August 31, 2011

.:Sketsa Raya:.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Hi u alls..

Today is 2 Syawal.. Hari Raya ke-2.. 
tetapi 
raya 2011 xlah semeriah raya 2010 dan yg sebelum2 nya.. 
Honestly i xrasa pun nk raya.. Persiapan pun xplan betul2.. 
tp yg pastinya duit raya, i dah plan awal2 lah.. 
maklumlah raya this year, i tidak lg bergelar student..
anak buah pun 17 orang.. maknenyaaaaa..... banyak la duit raya yg i kena laburkan... hehehe..
xpe, bukan selalu...

2hari sebelum raya, makpak i buat dodol.. tp i xsempat nk tolong kacau.. sebab p giant kat Sunway Carnival dgn my kakak utk beli barang dapur.. Maklumla nk raya ni, banyak la barang dapur yang nak guna.. 
Alkesahnya Hakim, my adik, dpt voucher Giant RM150. So, i membuat kira2 supaya brg2 yg dibeli xlebih dan xkurg dr harga voucher.. Akan tetapi, i fail jugak.. i telah mengadd on beberpa puluh hinggit.. nmpk sgt xpndai budget.. huhu

Then, 1st day raya, i dok umah je.. tggu umah.. jadi org dapur.. ramai yg dtg beraya kat umah.. dari pagi smpailah petg.. Jenuh menghidang makan.. tapi i xkesahpun... da memang tugas tahunan.. hehe.. Raya 2011 ni wat mee kuah, nasi impit dan ketupat serta kueh2 raya..

Pasal baju raya.. inilah 1st time i beli baju raya... dengan harga RM199.. oowh.. baru tahun ni i mampuuuuu beli baju dengan harga itu.. itupun sebabbbb.. i da keje.. kalau idokk... huhu.. tp yg peliknya.. kat org lain i boleh je kasi duit or beli yg mahal2.. tp dgn diri sendiri.. berkira la pulak.. raya ni i kena beli sesuatu as reward to myself. Kerja teruk2, xkan xde ape2 for myself kan??

Haaa.... Next day.... today la... huhu.. my kakak dah balik semula ke Klang, another kakak pun balik raya Kedah pulak.. sorg lg my kakak baru nak balik umah i esok mlm..waa.... rindu2 sama kakak ganu i tu.. rindu dgn anak2 buah i yg i bela tu.. Mama rindu kakak dan adik!!! haa... itula panggilan i dgn mereka ni.. sayaanggg sgt.. xsbr nak peluk2 fatin and rezqa..

dan.... agak boring la arini.. i rindu sama en. cinta.. dah lama xjupe... huhu... nak buat mcm mana, dah kami dok jauh.. nak dtg raya pun mcm xberbaloi je.. yg pastinya.. next week, i nak jupe dia jugakkk... saya rindu sama en. cinta saya..huhu...

org dapurrrrr... kedengaran suara mak i panggil..
oh, ada byk kereta dtg beraya umah i la.. 
oklah, i nak outt lah... 
hehhe.. jupe lg u alls..
salams...


Monday, August 29, 2011

.:Songs:.

I loved all the Songs..

video
Alby nadak

video
Aishiteru

video
Yang Sempurnakanku

video
Terasa Di Syurga

video
Cinta Matiku

video
Penghujung Cintaku

video
Berdua Bersatu


video
I Miss U

video
Marry You

video

Kejoraku Bersatu... Love this song so much..
Terasa bagaikan mimpi bila si dia menyanyikan lagu ini di depanku... khas buatku.. dari awal.. sampai la habis.. dengan penuh makna yg ikhlas dari hatinya.. terlalu syahdu buatku... dan sangat terharu.. menitis air mataku bila terkenangkannya kembali.. terima kasih en.cinta kerana menemani hatiku kini... Semoga dikau adalah jodoh yang ditakdirkan untukku.. Amin..




.:Ramadhan:.

Hari ini 29Ramadhan.. esok raya.. pejam celik, pejam pejam celik, celik celik celik, dah nk berlalu Ramadhan 2011.. Harap2 kita masih bernyawa untuk menyambut Ramadhan 2012..

Alkisahnya.. 
i nak memohon ampun dan maaf andai ada kesalahan, kesilapan atau kekhilafan yang pernah i buat selama ini.. Harap2 diampunkan yer..

Oleh itu, i nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf, Zahir & Batin..

Tuesday, August 23, 2011

.:Penghujung Cintaku:.

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini telah ada yang miliki..

Tiba diriku di penghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri..

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu di sisimu
Seumur hidupmu..

Aku akan menyayangimu
Ku kan setia kepadamu
Ku kan selalu di sisimu
Seumur hidupmu..